چه کسی از رمز پویا سود می برد ؟ آیا در پشت پرده فعال سازی  رمز دوم یکبار مصرف (رمز پویا ) مافیایی قدرتمند مثل مافیای کنکور وجود دارد؟؟

موجی که جدیدا در پیام رسان نیمه فعال تلگرام در حال گسترش است ، خبر از مافیایی بزرگ تر از مافیای کنکور را در پشت پرده رمز پویا یا همان رمز دوم یکبار مصرف می دهد. ایا این این خبر کذب و دروغ است یا واقعیت دارد؟؟

در ادامه به برسی این موضوع خواهیم پرداخت. 

کاربران فعال ایرانی در پیام رسان روسی تلگرام چند وقتی است سوالای را دست به دست می کنند !؟ 

متن سوال " آیا قرار است با فراگیر شدن رمز پویا ماجرای ریس سابق بانک ملی ایران ، فراری ۳۰۰۰ میلیاردی ، دوباره تکرار شود؟"

برای برسی کامل این سوال ابتدا به ماهیت رمز پویا و حرف و حدیث های منتقدین در این باره رجوع می کنیم. که چرا و به چه دلیل ، فعال‌سازی رمز پویا برای تراکنش های اینترنتی اجباری است؟

اصلی ترین جواب برای این سوال را می توان ، مقابله با فیشینگ (یا سایر جرایم رایانه‌ای مرتبط با این موضوع)  دانست. 

در اینجا منتقدین طرز فکر خود را دارند ، آن ها معتقد اند چرا به جای فرهنگ سازی در این حوزه و افزایش سواد رسانه ای باید از این ترفند استفاده شود؟ آیا اجبار کردن مردم در این خصوص راه عاقلانه ای است؟

امید واریم بانک مرکزی در این باره به این سوال منتقدین پاسخ قانع کننده ای را به ان ها بدهد.

منتقدین می گویند:

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به صراحت اعلام کرد که برای فعال سازی رمز دوم یکبار مصرف هیچ هزینه ای از کاربر دریافت نخواهد شد! و این فرایند برای هر ایرانی کاملا رایگان است!! 

اما واقعیت چیز دیگری را نشان می دهد ، برای فعال سازی رمز دوم یکبار مصرف بیشتر  بانک ها از کاربران خود خواسته اند حتما به یکی از دستگاه های ATM خود بانک مورد نظر رجوع کنند و اقدام به فعال سازی کنند آیا واقعا این فرایند برای شخصی که در روستا زندگی می کند هم هیچ هزینه ای را در بر نخواهد داشت؟ 

آیا از تمامی جهات به این موضوع پرداخته شده؟؟ الان یعنی هزینه های حمل و نقل از روستا به شهر هم رایگانه؟؟! اصلا کسی که در خارج کشور زندگی می کنه و قبلا با استفاده از رمز دوم بیشتر خرید های خودش توی ایران انجام می داد ، برای فعال سازی رمز دوم نیازی نیست اون شخص هیچ هزنیه ای رو پرداخت کنه . (هزینه حمل نقل و بلیط هواپیما برای آمدن به ایران یا اصلا هزینه هایی که باید به واسطی که توی ایران این کار براش انجام میده ، پرداخت کنه اونم رایگانه )

پس نمی توان گفت که این فرایند به معنای واقعی کلمه برای هر ایرانی هیچ هزینه ای را در بر نخواهد داشت. 

بعضی از منتقدین هم حرف از شونه خالی کردن مسولین مربوطه رو پیش می کشند. که به جای اینکه توی این اوضاع نابسامان اقتصادی ، باری رو از دوش مردم کم کنند دارند یک بار اضافه ای رو به دوش مردم اضافه می کنند. و .

حرف در این باره خیلی زیاده و قصد نداریم در این پست به همه این حرف و انتقادات بپردازیم اما جدا از این انتقادات از مزیت های این طرح هم نباید غافل شد. اما به شخصه اجباری کردن این طرح   بنظر من راه درستی نیست ؛ هر چند بنده در این باره صاحب نظر نیستم . و به هر حال اجباری کردن این طرح یک نظر کارشناسی شده است اما اگر در این باره فرهنگ سازی می شد خیلی بهتر بود (چون اجبار کردن آخرین راه ممکنه و بنظر من باید بیشتر کسانی رو باید اجبار کرد که حرف توی کلشون نمیره  و قدرت درک و فهم ندارند. 

طبق گزارشاتی که از رسانه های معتبر داخلی منتشر شده است در حال حاضر حدود ۷۰ درصد از مردم ایران اقدام به فعال سازی رمز دوم یکبار مصرف نکرده اند. و نوشتند که پروژه اجباری رمز پویای بانک مرکزی برای اول دی ماه با شکست مواجه شده است.

در ادامه اگر تمامی حرف های بالا و حرف های منتقدین رو برسی کنیم. به چیزی به اسم مافیای رمز پویا نخواهیم رسید ؛ و بانک مرکزی هم اعلام کرد که بانک ها به هیچ عنوان نباید بابت این فرایند از مشتریان خود هزینه ای رو دریافت کنند و نمی توان گفت که پشت پرده رمز پویا مافیایی قدرتمند مثل مافیای کنکور وجود دارد. 

و بعید میدونم ماجرایی مثل ماجرای ریس اسبق بانک ملی دوباره بتونه در این رابطه تکرار بشه ! و واقعا چیزی دور از ذهن است ؛ بنظر من این حرف ، حرفی پوچ و بی اساس است.


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : پویا ,بانک ,فعال ,سازی ,هزینه ,منتقدین ,فعال سازی ,یکبار مصرف ,بانک مرکزی ,برای فعال ,مافیای کنکور ,پویا مافیایی قدرتمند
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

مباحث علوم رفتاری و فرآیندهای ذهنی Amanda Jessica do01 گالری ساعت قیاسی سبز آبی کبود من مزرعه سبز ساری مدیا